Latest News
Kitchen Chat and more…
Kitchen Chat and more…
سومین رویداد استانی انجمن ترویج اینترنت اشیا و علوم داده
این بار مهمان کرمانشاه و صنعت_کشاورزی استان هستیم با کنفرانس کرمانشاه هوشمند..
کنفرانس کرمانشاه هوشمند با استقبال سازمان ها و ادارات و صنایع مختلف استان کرمانشاه در دانشگاه صنعتی کرمانشاه در تاریخ سوم اسفند 1401 برگزار می گردد. هدف از اجرای این کنفرانس آشنایی با فرایند هوشمندسازی صنایع، تولیدات کشاورزی و خدمات با استفاده از اینترنت اشیاء و رادیوشناسه و هوش مصنوعی می باشد. برای تحقق این رویداد بزرگ بنیاد تعاون توسعه کارآفرینی استان کرمانشاه و شرکت طلیعه صنعت هوشمند با مشارکت انجمن ترویج اینترنت اشیاء و علوم داده اقدام برای برگزاری آن نمودند و در این راستا سندیکای شرکت های شناسایی و مکان یابی رادیویی ، سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران و سازمان نظام صنفی رایانه ای استان کرمانشاه نیز حمایت خود را اعلام نمودند.
این همایش با مشارکت تشکل های تخصصی و مردم نهاد برگزار خواهد شد شد.
از اهداف این همایش بررسی روشها و متدهای خودمراقبتی و مراقبت از سالمندان است.
انجمن ترویج اینترنت اشیا وعلوم داده بعنوان سازمانی تخصصی و مردم نهاد در حوزه هوشمند سازی دارای کمیته ای تخصصی برای مبحث سالمندان میباشد و هدف این کمیته بهبود شرایت زندگی برای سالمندان از طریق فناوری و آموزش است
انجمن ترویج اینترنت اشیا و علوم داده حامی نمایشگاه شهر هوشمند شما را به بازدید از بزرگترین رویداد فناوری شهری کشور دعوت میکند
چهارمین نمایشگاه و کنفرانس بین المللی شهر هوشمند ایران و مسکن و شهرسازی (شهرساخت) ۱۱ الی ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲ مصلای تهران
پروژههای بسیار بزرگی در سطح صنعتی داریم که با توجه به رشد اختلالات اینترنتی دیگر همه میترسند که به این حوزه ورود کنند.
فردای اقتصاد – هر چیزی که کلمه هوشمند داشته باشه و به اینترنت متصل باشد را در بخش اینترنت اشیا رده بندی میکنیم و با قطع اینترنت همه آنها صدمه میبینند.
روزبه بابازاده رییس انجمن اینترنت اشیا درباره تاثیر قطع اینترنت بر کسب و کارها به فردای اقتصاد گفت: اگر گلخانه ای نتواند به اینترنت متصل وصل باشد و داده بگیرد و داده بفرستد تمام محصول ممکن از بین برود.
در بخش حمل و نقلهای بینالمللی اگر بخواهیم خودروها را وادار به اتصال به شبکه داخلی کنیم اساسا سیستم ترانزیت ما از بین میرود چون اساس ارتباط ترانزیتی اتصال به اینترنت است.
به گفته بابازاده با قطع اینترنت کسب وکارهای بینالمللی مان در حوزه اینترنت اشیا صددرصد از بین میرود و کسب وکارهای داخلیمان در حوزه اینترنت اشیا هم ۵۰ درصد که شامل کسب وکارهای کوچک هستند از بین خواهند رفت.
همچنین تاثیر قطع اینترنت بر کسب و کارهای کوچک بسیار بیشتر است چون کسب وکارهای کوچک نمیتوانند هزینههای خود را مدیریت کنند و اختلال صدمه کاملی به کسب وکارهای کوچک میزند.
به گفته این فعال صنعت هوشمندسازی حتی اگر اینترنت وصل شود و همه چیز به حالت عادی برگردد هم کسب وکارهای دیگر به بحث هوشمندسازی اعتمادی نمیکنند.
وی معتقد است: ما پروژههای بسیار بزرگی در سطح صنعتی داریم که با توجه به شرایط این روزها همه میترسند که به این حوزه ورود کنند.
موضوع امنیت هم چالش دیگر اختلالات اینترنتی و فیلترینگ است. به گفته بابازاده استفاده از وی پی ان ها در کسب وکارهای هوشمندسازی باعث رشد بک دورها و به خطر افتادن امنیت کسب و کارها میشود.
بابازاده گفت: هفته گذشته اعلام شد سیستم اتوماسیون صنعتی مود باس که اصلا خودش به اینترنت وصل نمیشود در صنایع مختلف هک شده است. به احتمال زیاد این اتفاق به خاطر رشد استفاده از وی پی ان در کسب و کارهاست
به عقیده این فعال کسب و کارهای هوشمند بستن اینترنت علاوه بر اینکه خود کسب و کارها را مستقیم به زمین می زند میتواند باعث بروز عواملی شود که ما اصلا انتظارش را نداشتیم.
گزارش کامل نشست اتاق بازرگانی درباره تاثیر اختلالات اینترنتی بر کسب و کارها را اینجا بخوانید و ببینید: هشدار پارلمان بخش خصوصی به پیامدهای قطع اینترنت
لینک ویدو در کانال آپارات انجمن
الکامپ 37: در کمیسیون اینترنت اشیا نصر تهران چه اتفاقاتی میافتد؟
استودیوی بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ (الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک) دوشنبه 5 تیر 1402 در این قسمت، گفتگوی ایمان جلیلی با روزبه بابازاده
مدیرعامل سازمان مردم نهاد ترویج اینترنت اشیا و علوم داده و رئیس کمیسیون اینترنت اشیای سازمان نصر تهران را درباره انحصار بوجود آمده به نفع اپراتورها و صدمات جبران ناپذیر شرکتهای دانشبنیان حوزه حمل و نقل هوشمند را در ویدو زیر ببینید
مدیر عامل انجمن ترویج اینترنت اشیا و علوم داده و رئیس کمیسیون اینترنت اشیا نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به عقب گرد صنعت نوپای هوشمندسازی در کشور در نتیجه اختلال و قطعی اینترنت، اعتمادسازی مشتریان در آینده را مهمترین چالش در این حوزه دانست.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، روزبه بابازاده رئیس کمیسیون اینترنت اشیا در گفتگو با روابط عمومی این سازمان با اشاره به مشکلات فعالان حوزه آیسیتی در پی مسدودسازی اینترنت، گفت: «متاسفانه طی این دو ماه برخی از کسبوکارها در حوزه اینترنت اشیاء کاملاً از بین رفته است. در این میان دو دسته بیشترین مشکلات را داشتند؛ دستهای که سرور پلتفرم هایشان در خارج از کشور بوده و دستهای دیگر که نمایندگی پلتفرمهای خارجی را داشتند یا از پلتفرم های خارجی استفاده می کردند و این قطعی اینترنت این چنین کسب و کار ها را به نابودی کشید.»
او ادامه داد: «در چند روز اول قطعی اینترنت سلولار ( اینترنت موبایل) در عصرها کسبوکارهای اینترنت اشیاء و بخصوص حوزههای حمل و نقل متصل و سیستمهای آبیاری هوشمند که از سیم کارت برای ارتباط استفاده میکردند، به طور کامل مختل شدند؛ حتی پلتفرمهای داخلی نیز به علت قطعی کامل اینترنت در روزهای ابتدایی قابل کار نبودند و این کسب و کار ها صدمه جدی دیدند.»
بابازاده با اشاره به مشکلات کسبوکارهای اینترنت اشیاء بیان کرد: «کسبوکارهای اینترنت اشیاء به چند دسته تقسیم میشوند. مجموعههای تولیدکننده یا واردکننده سخت افزار، مجموعههای نرم افزاری ارائه دهنده خدمات پلتفرمی و مجموعه های ارائه دهنده راهکار. کسبوکارهای اینترنت اشیاء براساس ارائه سرویس کار میکنند. یعنی دارای پلتفرمهای اینترنت اشیاء هستند که خدمات پلتفرمی میدهند؛ از قبیل سامانههای مدیریت ناوگان، سامانه کشاورزی هوشمند، سامانههای سلامت هوشمند، خانههای هوشمند و انواع مختلف سامانههای هوشمندسازی. این کسبوکارها براساس سرویسی که ارائه شده، کسب درآمد میکنند.»
رئیس کمیسیون اینترنت اشیا با اشاره به شرکتهای نمایندگی در حوزه آیسیتی گفت: «برخی شرکتها نماینده شرکتهای خارجی هستند. این شرکتها نیز ارائهدهنده سرویسهای پلتفورمیاند.»
بابازاده با اشاره به قطعی اینترنت بینالملل تاکید کرد: «اختلال در کار این شرکتها با توجه به قراردادهایی که پیشتر متعهد شدهاند، علاوه بر اینکه خسارت میبینند، گاهی باید خسارات وارده به مشتری را هم جبران کنند. این جبران خسارات همیشه مادی نیست و باید اعتماد از دست رفته به سیستم های هوشمندسازی را نیز برگردانند.»
هوشمندسازی سالها به عقب برگشت
رییس کمیسیون اینترنت اشیاء با اشاره به آسیب قطعی موقتی اینترنت به کسبوکارها گفت: «شرکتها و استارتآپهای زیادی در حوزه هوشمندسازی آسیبهای جبرانناپذیری خوردهاند. با توجه به عدم ورود کسب و کارها به پلتفرمهای داخلی، باید توجه داشت که بازار را مشتری تعیین میکند و تجربه سال های گذشته در کشور نشان داده بازار به صورت دستوری شکل نمیگیرد. برای مثال اگر بهترین پاساژ را در انتهای یک کوچه خاکی بسازید، مشتری نخواهد داشت. وقتی یک مجموعه با هزار زحمت مشتری جذب کرده و خدمات میدهد، با قطع اینترنت علاوه بر خسارات مادی به مجموعه ها، اعتماد مشتری هم کاملاً از بین میرود و در چنین شرایطی چطور میتوان مشتری را مجدد جذب کرد! چه برسد به اینکه به سمت پلتفرم داخلی هدایتش کنیم.»
او با اشاره به مشکلات حوزه هوشمندسازی تصریح کرد: «هوشمندسازی در کشور نوپاست و شرکتها و استارتآپهای فعال در این حوزه بسیار تلاش کردهاند تا مشتریان و کسبوکارهای دیگر را ترغیب کنند تا از خدمات این فناوری بهره جویند. علاوه بر هزینههای بسیار زیاد این صنعت نوپا در کشور جلب نظر مشتری نیز هزینه زیادی برای مجموعهها داشته است.»
بابازاده خاطرنشان کرد: «تجهیزات سلامت هوشمند، خانههای هوشمند، لوازم خانگی و خیلی از خدمات به حوزه اینترنت اشیاء مربوط است که این روزها دچار اختلال شده است. در چنین شرایطی اعتماد از بین میرود و اگر همین الان هم شرایط اینترنت به حالت عادی بازگردد، اعتماد به حالت اولیه برنمیگردد.»
رییس کمیسیون اینترنت اشیاء با تاکید بر اینکه هوشمندسازی بحث اصلی کمیسیون اینترنت اشیاء و کمیسیون هوش مصنوعی نظام صنفی رایانه ای استان تهران است، گفت: «از نظر سختافزار حوزه هوشمندسازی، ما سالها با انواع مشکلات دست به گریبان بودیم، با مشکلات فعلی اینترنت کسبوکارهایی بر پایه نرمافزارهای هوشمندسازی هم متاسفانه زمین خوردند. استارتآپها و شرکتهای کوچک توانایی بودجهای زیادی ندارند که در برابر این دست مشکلات تاب بیاورند. استارتآپها مثل شرکتهای خصولتی نیستند که بودجههای دهها میلیاردی برای یک پلتفرم بگذارند و از پلتفرمهای ارزان قیمت خارجی استفاده میکنند تا کسبوکارهایشان شکل بگیرد.»
او ادامه داد: «قطعی اینترنت تمام زحمات این دست استارتآپها را از بین میبرد و باعث میشود خیلی از شرکتها و استارت آپ ها مهاجرت کنند. کشورهایی مثل دوبی، امارات، عراق و ترکیه با کمال میل و با فرش قرمز شرکتهای ایرانی را جذب میکنند و خدمات ویژهای هم به آنان عرضه میکنند. الان حاکمیت بگوید کشوری که میخواست رتبه اول منطقه در هوشمندسازی باشد کجا ایستاده است؟»
این فعال حوزه فناوری افزود: «حتی همین روزها از کمیسیون اینترنت اشیاء برخی شرکتها از ایران مهاجرت کردند و به کشورهای عمان و امارات رفتهاند. یکی از شرکتها در حوزه حمل و نقل درحال مهاجرت به عراق است، حتما وضعیت عراق الان بهتر از ایران است.»
مشکلات حوزه هوشمندسازی کم نیستند
بابازاده در واکنش به اظهارات سخنگوی دولت که گفته بود اینترنت قطع نشده و تنها دو پلتفرم اینستاگرام و واتساپ فیلتر شده، گفت: «علاوه بر این دو پلتفرم، تعداد دیگری نیز قبلاً فیلتر شدهاند، آنها به حساب نمیآیند؟ تاریخ دوستان بازهاش چند وقته هست؟ به ما بگویند تا کسب و کارها بتوانند برای سونامی های بعدی کسب و کار آماده باشند.»
او ادامه داد: «متاسفانه به علت لجبازی برای حذف شدن یک اپلیکیشن از فروشگاه اندروید، کل پلتفرم گوگل را فیلتر کردند، سایتهایی که برنامهنویسان از طریق آنها ابزارهای خودشان را آپدیت میکردند فیلتر شدند. باید توجه کرد که جایگزین کردن پلتفرمها به این سادگیها نیست و پلتفرمهای ایرانی در حد و اندازه خیلی از پلتفرمهای خارجی نیستند. پلتفرمهایی مثل آمازون و مایکروسافت آژور از مشهورترین پلتفرمهای اینترنت اشیاء هستند که ما نمونههایی به اندازه یک صدمش را هم در کشور نداریم. متاسفانه همه دنیا به جز ایران از پلتفرمهای مطرح استفاده میکنند.»
بابازاده تصریح کرد: «مشکلات حوزه هوشمندسازی کم نیستند و قطعی اینترنت هم تیر آخر را بر پیکر نیمهجان این صنعت نوپا در کشور زده است. از سال ۹۶ تاکنون در حوزه اینترنت اشیاء قوانین بسیار بد و غیر کارشناسی در جهت تخریب صنعت هوشمندسازی تصویب شد و کماکان هم این تصویب ها ادامه دارد. کمیسیون اینترنت اشیاء از طرف سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران جوابیهای در خصوص قانون «اصول حاکم بر اینترنت اشیاء» برای شورای عالی فضای مجازی همان سال ارسال کرد که توجهی به آن نشد. تا این تاریخ درگیر مشکلات همان مصوبه ی سال ۹۶ و مصوبه های بعدی آن که به تصویب رسید، هستیم باشیم و متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.»
رییس کمیسیون اینترنت اشیاء خاطرنشان کرد: «سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در روزهای گذشته بارها با نهادهای مختلف جلسه گذاشت. ما سعی کردیم متذکر شویم پلتفرم داخلی پایداری و دیگر نیازهای پایه را ندارند. متاسفانه طی این اتفاقات فقط انحصار برای برخی مجموعههای خاص ایجاد شده و میشود و آنها هم هیچ کار اصولی انجام نداده و نخواهند داد.»
تلفن:
55269683
55253128
55253129
55253130
فکس:
55250471
آدرس:
تهران – جاده ساوه – شهرک صنعتی چهار دانگه – بلوار صنایع – خيابان22.5 آوا – پلاک 11
کدپستی:
3319139496
ایمیل:
info@iotds.ir
شنبه الی چهارشنبه : ساعت 9 – 15
پنج شنبه : ساعت 9 – 13