جلوی انحصار برای اپراتور ها ایستاده ایم
ایجاد تعرفه خدمات اینترنت اشیاء| رتبهبندی خِبرگان اینترنت اشیا| جلوی انحصار دولتی را گرفتیم
روزبه بابازاده
مدیرعامل سازمان مردم نهاد ترویج اینترنت اشیا و علوم داده
و رئیس کمیسیون اینترنت اشیای سازمان نصر تهران
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، «روزبه بابازاده» رئیس کمیسیون اینترنت اشیاء این سازمان، درباره مهمترین اولویتهای کاری و اقدامات انجام شده در این کمیسیون گفت: اولویت ما در کمیسیون، همکاری، شناخت اعضا نسبت به یکدیگر و شناخت خارج از کمیسیون نسبت به کمیسیون بود. این همکاری هم شامل شرکتها با یکدیگر و هم با نهادهای حاکمیتی میشد.
او پیشگیری از انحصارگرایی دولتی در بحث اینترنت اشیا را یکی دیگر از اقدامات کمیسیون ذکر کرد و گفت: یکی از کارهای خوبی که در این دوره انجام شد، پیشگیری از ایجاد انحصار نهاد حاکمیتی در بحث اینترنت اشیا بود. یک انحصار در بحث پلتفرم برای برخی اپراتورها در حال شکلگیری بود که با خودروهای متصل آغاز میشد. جلوگیری از این انحصار با یک کار تشکلی انجام شد، یعنی ما در سازمان نصر به اضافه تشکلهای دیگر، موفق شدیم تاکنون جلوی آن را بگیریم؛ اما این که تا چه زمانی بتوانیم از شکلگیری این انحصار ممانعت کنیم، مشخص نیست. این اقدام با پیشگامی کمیسیون اینترنت اشیا سازمان نصر تهران انجام شد.
بابازاده در همین ارتباط گفت: هنگامی که موضوع مشخص شد، کمیسیون اینترنت اشیا آن را به سازمان نظام صنفی رایانهای و چند تشکل دیگر که موضوع مشترک آنها نیز بود، اطلاع داد. در این دوره ارتباط خوبی با تشکلها شکل گرفته است. کمیسیون ما با چند تشکل اتاق بازرگانی، وزارت کشور و چند جای دیگر در ارتباط است و موضوعهای مشترک را با هم پیش میبریم.
بابازاده از ایجاد تعرفه برای خدمات اینترنت اشیاء به عنوان اولویت دیگر این کمیسیون نام برد و گفت: اینترنت اشیا دارای تعرفه نیست و در جدولهای موجود قرار ندارد. اکنون ما در صدد ایجاد این تعرفه هستیم و این کار با همکاری تشکلهای دیگر انجام میشود. بر اساس تخمین صورت گرفته این کار ظرف دو ماه انجام میشود. بخشی از این کار با کمک تعرفههای خود سازمان نصر انجام خواهد شد و درصدد هستیم تعرفهها را در این دوره هیئت مدیره به نتیجه برسانیم.
احراز هویت خبرگان اینترنت اشیا
رئیس کمیسیون اینترنت اشیاء در ادامه به یکی دیگر از اقدامات این کمیسیون اشاره کرد و توضیح داد: موضوع دیگری هم که آن را از دوره پیش آغاز کردهایم، موضوع خبرگان اینترنت اشیا است. هر چند این موضوع با مشاوران شباهت دارد، اما با آن متفاوت است. میخواهیم در صورت امکان نظامی برای خبرگان اینترنت اشیا به وجود بیاوریم. ما در اینجا به شناسایی و رنکبندی اقدام میکنیم. اکنون در حال بررسی هستیم که این کار به آزمون نیاز دارد و یا احراز هویت خبرگان باید به شکل دیگری باشد.
او در همین ارتباط گفت: باید ضوابط این کار را استخراج کنیم تا چارچوبها مشخص شوند؛ البته ذکر این نکته ضروری است که کمیسیون مشاوران در این موضوع ذینفع است و به احتمال زیاد از این کمیسیون کمک گرفته میشود و یا با مشارکت آنها کار را انجام خواهیم داد.
بابازاده در پاسخ به این سوال که آیا رتبهبندی خبرگان اینترنت اشیا برای افراد صورت میگیرد یا شرکتها و رتبهبندی به چه صورتی است، گفت: این رتبهبندی هم برای افراد و هم برای شرکتها انجام میشود؛ اما هنوز چگونگی انجام این کار در حال بررسی بوده و فعلا چارچوب خاصی ندارد.
او ادامه داد: موضوع بعدی، بحث رنکبندی شرکتهای اینترنت اشیا است، این موضوع هفته گذشته در وزارت صمت مطرح شد و قرار است تا آخر سال بتوانیم نظام رنکبندی شرکتها را برای بحث هوشمندسازی داشته باشیم. باید این روش را به وزارت صمت ارائه دهیم تا این وزارتخانه نسبت به رنکبندی اقدام کند.
رئیس کمیسیون اینترنت اشیا درباره چالشهای حوزه اینترنت اشیا توضیح داد: این بخش دارای دو چالش بزرگ است. نخست این که اصلا شناخته شده نیست، همه با هوشمندسازی آشنایی دارند اما با نام اینترنت اشیا آشنا نیستند، چالش دوم هم انحصارطلبی لایههای حکومتی است. تقریبا اگر این اصول حاکم بر خودروهای متصل به تصویب برسد، شاید بیش از 300 تا 400 شرکت که بیشتر هم دانش بنیان هستند به تعطیلی کشیده شوند. موضوع این است که میخواهند در بحث داده انحصار ایجاد کنند و داده هم در پلتفرمها است که در انحصار اپراتورها قرار میگیرد.
بابازاده در باره چشمانداز اینترنت اشیا در ایران توضیح داد: به هر حال شرکتهای بزرگ ناگزیر هستند به این سمت حرکت کنند و شرکتهای کوچک هم حرکت خود را آغار کردهاند. شاید مجبور باشند نام آن را تغییر دهند چون با این اسم مجبور هستند با آئیننامهها و بخشنامهها درگیر شوند.
او در پایان گفت: اگر بخواهیم کار مناسبی انجام دهیم این است که صدای خود را بهتر به لایههای حکومتی برسانیم. باید بتوانیم با یکدیگر کار انجام دهیم. در حال حاضر تشکلهای موازی بسیاری وجود دارند، چنانچه با یکدیگر همصدا شویم، کارها را بهتر میتوانیم به پیش ببریم.
متن مصاحبه در سایت نظام صنفی رایانه ای استان تهران
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.